Grisslingebistro.se

Grisslinge havsbad

Grisslinge havsbad

Grisslinge havsbad

Ett av Värmdös allra mest populära utflyktsmål är Grisslinge havsbad. Här finns en sandstrand som sträcker sig 300 meter vilket gör att det går enkelt att få plats – även dagar när turisttillströmningen är som störst. Hit hittar nämligen turister från både Sverige och utomlands för att njuta av det välskötta havsbadet. Ändå är det sällan trångt eftersom badet har plats för flera hundra gäster samtidigt. Det betyder att det normalt går bra att hitta en egen del av stranden för sig själv där det går att veckla ut sin handduk och lapa sol under heta sommardagar. Med närheten till vattnet är stunder vid Grisslinge havsbad ett perfekt sätt att spendera sommaren på.

id 1

En av de största fördelarna med Grisslinge havsbad sett ur turistsynpunkt är att det går enkelt att nå hit med kollektivtrafik. Det gör att även barnfamiljer som saknar bil eller av andra skäl vill lämna bilen hemma kan nå hit utan att behöva göra stora logistiska ansträngningar. Ett exempel på det är lokalbussen som stannar precis vid havsbadet vilket gör det att det endast krävs en kort promenad för att nå fram till vattnet. Bussen avgår från flera hållplatser runt om i Stockholm och är enkel att hoppa på för den som vill komma ut ur centrum en varm sommardag.

Grisslinge havsbad är inte bara till för den som vill ligga i en solstol och bättra på brännan dagen lång. Här finns möjlighet till andra aktiviteter för hela familjen. Ett klassiskt sätt att tillbringa tiden på en sandstrand är att spela beachvolleyboll. Det är enkelt med hjälp av volleybollnäten som finns uppsatta på stranden och de är tillgängliga för allmänheten. Eftersom det är först till kvarn som gäller kan du behöva stå i kö ett tag innan planen blir tillgänglig, men då kan du alltid roa dig med boulebanan som ligger precis i närheten. För de yngsta barnen finns det också en lekplats vilket gör att det är ett perfekt turistmål för barnfamiljer. Om ni åker ut hit under specifika tider varje sommar arrangeras det en simskola som finns till för alla som vill bättra på sina simkunskaper. Den är öppen för alla barn men kräver en anmälan i förväg.