Grisslingebistro.se

Grisslinge – ett område under utveckling

Grisslinge – ett område under utveckling

Grisslinge – ett område under utveckling

Grisslinge är ett område som ligger på Värmdö i Stockholms skärgård. Värmdö är en av de största öarna i skärgården och faktiskt Sveriges 6:e största ö. Värmdö har länge varit en populär plats där många Stockholmare valt att bosätta sig. Grisslinge är inget undantag och på senare tid har detta område blivit centrum för alltmer uppmärksamhet. Den vackra naturen, de många bekvämligheterna och närheten till mer centrala delar av Stockholm har visat sig vara bidragande orsaker till att så många flyttar hit. Det finns också utmärkta förbindelser med övriga delar av Stockholm. Sträckan mellan Värmdö och Slussen trafikeras frekvent av SL:s bussar. Har man tillgång till egen bil tar man sig till centrum på ca 30 minuter. Detta mycket fördelaktiga läge gör det möjligt att bo på Värmdö och pendla in till Stockholm city för att arbeta där.

Här finns allt man kan önska, stora delar av området ligger i direkt anslutning till någon del av Östersjön och erbjuder fantastiska utsikter över dess vatten. I området finns det flera vackra och sceniska miljöer och fritidsområden. Bland annat kan man njuta av det vackra Grisslingebadet. Här finns en fin badplats som består av ca 300 meter sandstrand. Under sommartid är badplatsen mycket populär och välbesökt av de som bor i närområdet. Vid badplatsen finns alla bekvämligheter som behövs under en härlig dag på stranden, toaletter, duschar, omklädningsrum, flera boulebanor, en plan för beachvolleyboll och möjligheter att äta och dricka.

På grund av det stora intresset för området har det börjat byggas allt mer i Grisslinge. Den stora efterfrågan kräver fler bostäder, vilket resulterat i flera nybyggen. Det byggs både villor, radhus och lägenheter. Många byggen drivs av privatpersoner, detta rör då främst byggandet av enskilda villor, men det finns även större projekt som leds av byggföretag. Det allra senaste är ett stort projekt som Skanska planerar att påbörja i området under år 2016. Det är ett omfattande bostadsprojekt med planer på ett antal flerbostads hus. Allt som allt rör det sig i dagsläget om ca 140 nya lägenheter med tillhörande bostadsområde och parkering.