Grisslingebistro.se

Grisslinge på Värmdö

Grisslinge på Värmdö

Grisslinge på Värmdö

En bit ut på Värmdö, utanför tätorten Gustavsberg, finns Grisslinge. Där hittar du en härlig sandstrand med havsbad sommartid och där finns både fik och godisaffär. Vägen som löper förbi, den för ortsbor kända Grisslingerakan, är vältrafikerad med både busslinjer och privatbilister. Det är lätt att ta sig hit och det byggs också mycket i detta vackra område.

Långt bort men nära

Husen i Grisslinge har nästan alltid nära till vattnet. Dessutom har de nära till kommuncentra och stormarknader. Allt ligger nära på något sätt. Det är inte konstigt att det är så populärt att flytta hit till både gamla och helt nya bostadsområden. Eftersom det byggs så mycket behövs också mycket arbetskraft inom bygg och entreprenad. Exempelvis https://norrmalmsplat.se/platslagare-bromma/ som fixar hängrännor eller andra jobb även här. Det blir en välkommen förstärkning till de lokala hantverkarna som har fullt upp med alla projekt.

Havsbad med härlig strand

Det finns en härlig sandstrand vid Grisslinge med bryggor och långgrund strand för barnen att leka på. För lite mer action finns även beachvolley och lekplatser. Här går det att tillbringa hela dagen för den som vill. Självklart finns det toaletter och omklädningsbås att tillgå. Här blir det ofta behagligt varmt i vattnet även om det är ett havsbad, så det går bra att bada från tidig försommar nästan ända tills hösten knackar på.

Värmdö kommun

Värmdö består i stort sett av öar och att många vill flytta dit är väldigt tydligt. Det är faktiskt så att den här kommunen är en av de snabbast växande i hela landet. Mest känt är kanske tätorten Gustavsberg men av den gamla porslinsfabriken med samma namn återstår idag inte mycket. Tätorten är idag så mycket mer än en fabrik. Här finns allt som behövs med flera stora köpcentrum, skolor, förskolor och bara tjugo minuter bort från Stockholm för den som pendlar. Och åker man vidare åt andra hållet finns det härliga skärgårdsområden både via bilväg och anslutande båtlinjer som tar dig ut till stora välkända öar som Sandhamn, Möja och Runmarö men också mindre pärlor inom Stavsuddaskärgården eller Nämdö. På de flesta öarna finns övernattningsmöjligheter och restauranger för den som vill ha lite mer tid på sig.