Grisslingebistro.se

Inred balkongen för en härlig sommar

Inred balkongen för en härlig sommar

Inred balkongen för en härlig sommar

Många som bor i Grisslinge och på Värmdö har altan, men om du bor i lägenhet och har en balkong kan du skapa en riktig härlig oas att vara på under sommaren. Inred balkongen för både middagar och avslappnade dagar i solen.

Skaffa balkongmattor till golvet

Ett litet problem med balkonger är golvet. Många balkonger har cementgolv. Det är inte så roligt. Förutom att lägga dit trätrall, så är det smart att skaffa balkongmattor som klarar av att ligga på balkongen över hela sommaren. Det blir mjukt för fötterna och ger en hemtrevlig känsla. Har du hund eller katt kommer ditt husdjur att älska att ligga på balkongmattan. Du hittar din balkongmatta på Trendcarpet som har ett stort utbud av både balkongmattor och härliga mattor för badrum, barnrum, kök och vardagsrummet.

Utemöbler

Välj utemöbler med omsorg. Köp inte första bästa, utan tänk igenom både färg och form. Inred din uteplats så att du både kan bjuda in vänner på middag och sitta i solstolen och sola. Det kan vara klokt att tänka igenom hur solen ligger och huruvida du behöver parasoll. Ju högre upp du bor, desto mer vind. Det bästa är många gånger att skaffa ett utebord med hål för parasollen. Har du nog med plats kan du även ställa dit en hylla för böcker, tidningar och annat som är bra att ha. För att få plats med många gäster kan du köpa klappstolar som du har i en garderob. Perfekt att ha som extra sittplatser när man bor i lägenhet.

Ljus och växter

För att skapa en riktigt skön oas är det fint att ha växter på balkongen. Om du gillar att odla kan du ha krukor med jordgubbsplantor och örter. Du kan rent av köpa ett litet miniväxthus och odla egna tomater och gurkor. Eller så ställer du dit stora bladväxter som ger lite spakänsla. Glöm inte heller att ha en kruka med lavendel för bin och fjärilarnas välmående. I både Värmdö och Grisslinge finns mycket insekter att vara rädd om.

Det finns fina ledlampor att sätta upp. Som bollar att lägga längst med balkongräcket. Lampor och ljus gör balkongen extra mysig. Du kommer även att vilja vara där fram på hösten om du har mysiga lampor som lyser upp.