Grisslingebistro.se

Årets Värmdöbo 2016

Årets Värmdöbo 2016

Årets Värmdöbo 2016

Värmdö_2014_Wallman_estateVarje år utser Värmdö kommun årets Värmdöbo och det är öns medborgare som röstar i tävlingen. Priset på 10 000 kronor går till den Värmdöbo som bidragit med något extra till kommunen och dess invånare. Utmärkelsen delas ut i samband med nationaldagsfiranden den 6 juni i Gustavsberg. Hur går tävlingen till? Det börjar med att allmänheten får skicka in förslag till kommunen på personer som de anser har gjort något utöver det vanliga för kommunen. Bland de inkomna förslagen utser en jury sedan tio personer i kategorierna entreprenörskap, idrott/föreningar/social, ekonomi, integration/jämställdhet/demokrati samt ”det lilla extra” för Värmdö.

Stor spridning bland kategorierna

Bland de som kan nomineras finns en stor spridning alltifrån den driftige entreprenören till volontärarbetaren har möjlighet att nomineras, därför är det också en tävling som rör hela kommunen. Det är sedan allmänheten som röstar på vem som ska stå som vinnare på Nationaldagen. Vinnarna är extra driftiga och engagerade människor, precis såna typer som Rekryteringsföretag Stockholm gärna skulle knyta till sig. Har du inget jobb kan det därför vara en god idé att lägga i en extra växel och göra något extra för Värmdöborna. Du som redan har ett arbete och kanske till och med driver din egna verksamhet kan få ytterligare kunder genom tävlingen. Bara bedriften att bli utvald som finalist tyder på att du är en person som vågar visa framfötterna. Tävlingen har varit ett stående inslag på Värmdö sedan starten 2006 och den yngsta vinnaren hittills heter Vilma Larsson Boman som bara var 14 år när hon vann 2015.

Vinnare av priset

finalisterna 2016 presenteras alltså den 6 juni i Gustavsberg och att förra årets vinnare Vilma blev en av finalisterna var för att hon på egen hand lyckades samla in 700 kg skor och kläder till barn i Gambia. Den som håller i trådarna är arrangören Ivar Forstadius. Han är själv uppvuxen på Värmdö och säger att tävlingen handlar om att visa upp alla de goda krafter som finns representerade på Värmdö. Att andra ska inspireras och själva starta projekt som kan leda till något gott för en annan människa. Bland finalisterna ska det finnas människor av olika kön, med olika bakgrunder i olika åldrar. Tävlingens jury är ute efter en bredd där alla kommunens invånare har möjlighet att bli sedda. År 2016 år är de nominerade bland annat Veronique Annink som till vardags arbetar som verksamhetschef på Attendo. Tidigare nominerade har varit sportreportern Chris Härenstam som medverkat i både radio och tv. Kanske är det din tur att bli nominerad nästa gång?