Grisslingebistro.se

Artipelag på Värmdö

Artipelag på Värmdö

Artipelag på Värmdö

På Värmdö finns det berömda muséet och kulturcentret Artipelag. Det ligger inbäddat i vild natur precis vid havet på Värmdö och innehåller också en butik och en mysig restaurang. Runt omkring Artipelag kan du vandra längs med vattnet på bryggor och boardwalks och hitta klippor där du får vara helt ifred.

Artipelag är helt i privat ägo och började som en idé vid millennuimskiftet av ägaren till företaget Babybjörn. Detta för att hans fru var flitigt närvarande inom konst och kultur och ville visa upp detta för turister och stockholmare ute på Värmdö. Resultatet blev en fin och modern byggnad med klippor, hav och skog inpå knuten och stjärnklar himmel som du kan spana upp på med stjärnkikare om du är intresserad. Artipelag har blivit ett mycket populärt tillhåll på helger och har också erhållit ett pris vid namn Stora Turismpriset under 2017.

Strandpromenaden

När du vandrat runt inne i byggnaden vill du förmodligen ta en promenad vid vattnet. Runt Artipelag sträcker sig och slingrar sig en lång strandpromenad med bryggor av lärkträ. Dessa kan du gå på hela året, vinter som sommar. Den stora fördelen är att strandpromenaden är anpassad för alla , även rullstolsburna, äldre och funktionshindrade av olika slag. Gå länge och väl runt i naturen eller slå dig ner vid ett bord för att äta picknick eller ta ett dopp i det blå. Artipelag välkomnar alla!

Konstutställningar, teatrar och julbord

Under året finns flera konstutställningar på Artipelag. Det vankas också teatrar av olika slag, även barnteatrar för de små. Under juletider kan du äta julbord i restaurangen och koppla av med en varm choklad vid den varma elden. Det bästa är att regelbundet kika in på Artipelags egen hemsida och se vad som händer. Att gå in i byggnaden är kostnadsfritt men ska du på en utställning behöver du betala en entréavgift.

Du kan också göra ett besök i shopen där man säljer många saker från Babybjörn samt andra prydnadsföremål och olika konstartiklar. Priserna är visserligen inte låga men de är ändå anständiga.