Grisslingebistro.se

Flytta ut mot Värmdö

Flytta ut mot Värmdö

Flytta ut mot Värmdö

Värmdö är den del efter Nacka som allt fler personer får upp ögonen för. Den del som ligger både med nära bussförbindelser till Slussen, och som har den underbara skärgården alldeles inpå knuten. Om du står i flyttankar och har Värmdö i åtanke kan du få några härliga tips här.

Saker att göra på Värmdö

Värmdö är packat med folk på sommaren men det finns platser och sevärdheter som är öppna året runt dit folk kommer alla säsonger. Du kan till exempel besöka det underbara Artipelag – ett museum och restaurang samt med lokaler där det ofta spelas barnteater eller hålls event. Området runt Artipelag är underbart. Byggnaden ligger precis vid havet och man har byggt bryggor och boardwalks utmed hela vattnet så att det går att promenera flera kilometer. Ta med dig barnen en sommardag och matsäck och badkläder, eller avnjut julbord innan en teaterföreställning vintertid.

Gillar du porslin måste du ta en tur till Gustavsberg där du kan gå på porslinsmuseet. Där finns även en butik och flera andra sevärdheter. Att bo i Gustavsberg är verkligen en höjdare om du vill vara något sånär nära Stockholm och samtidigt ha närheten till hav och natur.

Familjedrömmen på Ingarö

Har du och din familj länge funderat på att kombinera hus och sommarställe i ett, kan Ingarö vara en dröm och ett alternativ. Ingarö har underbara naturreservat och fina hus som passar för stora familjer. Du som älskar att segla kommer att avguda Ingarö. I omnejderna finns mycket kultur och natur att ta in på helgerna.

Flytta ut till Värmdö

Bär flyttlasset av mot Värmdö? Då behöver du en rejäl flyttfirma som känns trygg och pålitlig. Du kanske till och med bor på Västkusten i Sverige och vill flytta till huvudstaden. Då kan du boka flyttjänster på Rentandmove.se som tar hand om städning, magasinering och flytt av bohag. Smart om du fått anställning i Stockholm men inte vill göra dig av med alla möbler från ditt hem i Göteborg.

Stockholm-Värmdö t/r

Det är hur lätt som helst att ta sig till Värmdö från Slussen med buss. Det går ingen tunnelbana ut till Värmdö men däremot kan du ta pendelbåtar som stannar vid Grinda och Finnhamn m.fl. Det går massor av bussar från Slussen och även om det råder kaos vid byggandet av den nya Slussen för tillfället så är alla Nacka-Värmdö bussarna lätta att hitta nere vid Stadsgårdskajen.

Bussarna avgår mycket regelbundet mot alla möjliga destinationer på Värmdö. Du kan till och med ta en buss ända ut till Stavsnäs och ta båten över till underbara Sandhamn på sommaren för att få lite sol, bad och seglaranda på Seglarhotellet. Båten tar bara max 50 minuter och sedan har du hela Sommarsverige samlat på en enda ö.