Grisslingebistro.se

Campingar på Värmdö

Campingar på Värmdö

Campingar på Värmdö

Campingtrenden växer i Sverige likväl som i andra länder. Det finns personer som glatt lämnat det trygga villalivet för att bo på en campingplats i Stockholms inte skärgård med hela sin familj och efter ett år anser att det är det bästa de gjort. Kanske beror det på vilken camping man väljer – eller i alla fall vilken ort. På Värmdö , där en familj nu bor i husvagn sedan ett år tillbaka, finns flera stycken att välja på. Ingarö havscamping är en av dessa. Säsongsplatser finns att hyra mellan 1 april och 31 oktober vilket ger en bra möjlighet att se hur naturen växlar ute i havsbandet. Terrängen är kuperad och ger därför många härliga tomter med utsikt över havet. Naturligtvis finns även korttidscamping för med bra platser som kan bokas upp till tre veckor, flera stugor, båtplatser och två fräscha servicehus. Det är en populär camping på en udde med ett ovanligt högt betyg på campingkartan.

Havsnära och bekvämt

En annan fin camping som är öppen året runt är Stockholm Ängby camping. Här hittar vi familjen som bor i husvagn hela året och trivs så gott med det. Det tar bara 20 minuter in till Stockholm därifrån så pendling funkar fint. Campingen har 45 välutrustade övernattningsstugor och 160 med plats för tomter för husbil, husvagn eller tält, varav en del har både el och kabeltv. Havet är runt knuten och det finns både vacker natur med motionsspår, wifi, pool, bryggor att bada eller fiska ifrån, minigolf och lekplatser för barnen. Bolvik camping ligger på norra Värmdö och bildades av ett gäng ”husvagnscampare” som det kallar sig, 1996. De gick samman i en ekonomisk förening som hyr ett område med plats för föreningens medlemmar. Det går att anmäla sig till styrelsen för föreningen om man är intresserad av att ingå och ha en plats på det naturskönt belägna Bolvik. Vill man istället besöka campingen som gäst någon gång går det alldeles utmärkt. Här finns både tält- och husvagnstomter, och möjlighet att hyra stuga. Det finns en servicebyggnad med tvättmaskin att tillgå.

Maxat på minsta yta

När man som familj kan tänka sig att planera för ett liv på en extremt liten yta – med vår kulturs ögonmått – är det klokt att fundera igenom sina val av möbler. Husvagnen är relativt färdigmöblerad när den säljs, men det är inte bara bara att köpa en färdigplanerad och möblerad lägenhet eller stuga till familjen och få den levererad. Där får man möblera själv. Det finns möbler som är tänka för compact living-konceptet, som fällbara bord, bäddsoffor, och sängar som fälls ut från bokhyllan. en bäddfåtölj är suverän om du har det trångt med vill kunna erbjuda en sängplats till gäster då och då. Överhuvudtaget ska man tänka på att kombimöbler är en bra investering för det lilla hemmet. Det finns satsbord som kan vara praktiskt att ha bredvid, som avlastning eller sängbord. Vissa möbler är givna på campingplatsen, såväl som i ett mindre hem. En skön säng, någonstans att sitta, någonstans att lägga saker och någonstans att sitta och äta önskar vi nog alla, vare sig vi campar eller inte.