Grisslingebistro.se

Värmdö kommunhus

Värmdö kommunhus

Värmdö kommunhus

I Stockholms skärgård på den natursköna ön Värmdö finns mycket att göra för alla. Värmdö kommun investerar mycket för göra kommunen till en trivsam plats för boende, arbete och fritid. Sätet för alla dessa beslut, och många förbättringsprojekt är Värmdö kommunhus. Centralt beläget i vackra omgivningar i Gustavsberg är kommunhuset ett centrum för företagande och kultur. Värmdö kommun innefattar ett vidsträckt område i Stockholms södra skärgård som helt och hållet består av öar, och Gustavsberg är dess centralort. Kommunen har en stadig befolkningstillväxt på grund av möjligheten till att bo nära naturen, och ha en mer naturlig livsstil. Närheten till hav och bad, samt våtmarker och stora skogar gör området attraktivt för de som är intresserade av friluftsliv och sport. Värmdö kommunhus är ett centrum för administrationen av kommun, och arbetet där stöder utvecklingen av företagande i kommunen. Läs vidare om arbetet för kultur och företagande och kultur i Värmdö kommunhus.

Kultur på Värmdö kommunhus

Värmdös rika kulturhistoria innefattar en mängd kända konstnärer och personligher, och många har tagit sin främsta inspiration från den undersköna naturen. Värmdö kommunhus stöder kulturarbetet i kommunen, och ligger bakom utställningar och uppträdanden som regelbundet arrangeras i kommunen. Många av dessa sker på själva kommunhuset. Uppträdanden av teatergrupper och workshops för ungdomar är del av de spännande aktiviteterna som anordnas. I våras var Värmdö kommun på tidningsrubrikerna med en häpnadsväckande jobbannons. De sökte en vikarie för sommaren, som kultur- och fritidschef. Det häpnadsväckande var att vikarien skulle vara mellan 15 och 17 år gammal. De fick en stor respons till annonsen och anställde slutligen en 16-åring, landets yngsta kulturchef. Kanske ligger hon bakom aktiviter som e-sportläger och de många andra ungdomliga aktiviteterna i sommarens kulturkalender. Det finns också andra möjligheter till kulturupplevelser på Värmdö, som Artipelag eller det anrika Gustavsbergs Porslinsmuseum. Artipelag är en konsthall som har utformats för att smälta in i de omgivande skogarna. Här kan man njuta av musik, konst och god mat omgiven av skärgårdsnaturens skönhet.

Naturnära företagande på Värmdö kommunhus

Inflyttningen är ofta större hos kommuner som stöder företagande. På Värmdö kommunhus arrangeras event för att hjälpa företagare, vilket är till stor nytta för kommunen. På måndag eftermiddagar kan man exempelvis besöka drop-in möten för Värmdös företagare. Där kan man utan föranmälan möta kommunen, ställa frågor och få rådgiving i en avslappnad miljö. Kontakta Värmdö kommunhus för att få mer information och exakta tider. Så hur kan man man förbättra arbetsmiljön på sitt eget företag? Inomhusmiljön är ytterst viktig för företagande, framför allt att ha ren luft och rätt temperatur. Du kan komma i kontakt med lokala företag som ovk stockholm för bättre inomhusklimat. Välmående medarbetare har ofta mindre frånvaro från jobbet och är mycket mer produktiva. Men anledningen till att många bor och arbetar på Värmdö är ju den vackra utomhusmiljön. Så varför inte balansera arbetet med fritid och gå ut i skogen på lunchen, eller cykla till naturreservatet efter arbetet.