Grisslingebistro.se

Havsliv vid Björkviks brygga

Havsliv vid Björkviks brygga

Havsliv vid Björkviks brygga

På Värmdö finns många bad och naturupplevelser för personer i alla åldrar. Längst ute på Ingarö i Värmdö kommun ligger Björkviks brygga. Här finns härliga förutsättningar för havsliv, oavsett vad man gillar. Den som gillar att bada hittar en naturlig sandstrand som är ca 50 meter lång. Vid stranden finns också låga, flata klippor som är perfekta att ligga och solbada på. Det finns dock inte så många parkeringsplatser vid badet så man bör vara ute tidigt om man tänkt köra bil till badet. Här badar man i Nämndöfjärden och eftersom badet har mer än 200 gäster per dag räknas det som ett s.k. EU-bad. Därför provas också badvattnet regelbundet så att man kan vara säker på att man badar i vatten med godkänd kvalitet.

Det bästa, om man gillar hav och natur, är kanske att bosätta sig på Värmdö. Det finns idag stora möjligheter och fördelar med att jobba på distans och slippa pendla. Även boendeekonomin är överkomlig då en bra ränta på bolån går att förhandla sig till med dagens låga ränteläge. Tänk att kunna cykla ned till vattnet för ett morgondopp och slippa parkeringsbekymmer samt att kunna vandra i skogen och njuta av naturupplevelser till vardags. Gillar man att åka båt så finns föreningen Björkviks båtklubb mellan Björkviks brygga och naturreservatet som ligger precis intill. Värmdö är ganska långt ut i skärgården men det finns ändå gott om service i form av handelsplatser, skolor och vård, även under vinterhalvåret. Bostadspriserna är betydligt lägre per kvadratmeter än i förorter närmare Stockholm och om man flyttar till skärgården får man på köpet ett härligt lugn.

Innan man bestämmer sig för att flytta till Värmdö kan man även prova andra aktiviteter vid Björkviks brygga. Många dykare håller till här tack vare att det som nybörjare är enkelt att ta sig ned i vattnet samt inte minst för att vattnet är fantastiskt klart. Man kan simma långa sträckor och titta på fiskar och växter i havet. Det är dock inte tillåtet att dyka överallt i Björkvik så kolla upp lämpliga områden före dykutflykten.

Till en dag på stranden vill man kanske ha med egen picknick, men vill man lyxa till det finns en utmärkt restaurang vid Björkviks brygga: Björkviks bistro. Här kan man sitta på en inglasad altan i solnedgången och njuta av fiskgryta eller annan skärgårdsinspirerad mat, både till lunch och middag. Bistro Björkvik erbjuder även catering. Vill man gifta sig längst ute på klipporna vid Björkviks brygga kan Bistro Björkvik hjälpa till med festarrangemangen och erbjuda fantastiska bröllopsmenyer.

Vill man inte åka bil till Björkviks brygga kan man istället ta buss från Slussen som förstärks med en extra linje under sommarperioden. Buss går även ut till många bostadsområden, vilket även detta underlättar en drömflytt till skärgården.