Grisslingebistro.se

Julmarknad på Värmdö

Julmarknad på Värmdö

Julmarknad på Värmdö

På Siggesta gård på Värmdö finns en traditionell julmarknad som är öppen två dagar i december. Där kan man vandra runt bland julstånd som visar produkter från lokala handlare och gårdar som finns nära Värmdö. Det finns även delikatesser från Siggesta Gård som du kan provsmaka och köpa. Om du vill få den ultimata upplevelsen, checka in på gården för övernattning så att du får njuta av båda dagarna. Värmdö är den sjätte största ön i Stockholms skärgård och är ett ställe dit många åker eller bosätter sig för att det är så vackert .

Tradition på Värmdö

Christmas market - vintage lookPå den vackra ön Värmdö i Stockholms skärgård, sker en hel del aktiviteter året om. Vid jul finns en julmarknad på Siggesta Gård i december månad, som ger dig chansen att få njuta av lokala delikatesser. Produkterna på julmarknaden är i huvudsak från lokala producenter som finns i närheten av Värmdö. Det är inte bara ätbara produkter som erbjuds utan också hantverk som har anknytning till julen. Du kan strosa runt och upptäcka nya saker eller så passar du på och inhandlar julklappar som kommer att uppskattas av de flesta. Marknaden är öppen från 11-16 båda dagarna och det är gratis inträde.

Omgivningarna på Värmdö

Värmdö är en stor ö i Stockholms skärgård. Det är en plats som många gärna besöker och som många även beslutar sig för att flytta till. I Gustavsberg, den största orten på ön, bor 11 000 invånare av 40 000 som bor permanent på ön. Det sker många aktiviteter både på sommaren och på vintern på Värmdö och julmarknaden på Siggesta gård är en av de mest populära händelserna på året. Fredriksborgs fästning som byggdes i början av 1700-talet är också något som är väl värt ett besök. Ön lockar till besökare för många olika orsaker, bland annat för den vackra skärgårdsnaturen.