Grisslingebistro.se

Värmdöprofilen: Peter Jöback

Värmdöprofilen: Peter Jöback

Värmdöprofilen: Peter Jöback

Peter Jöback är en älskad artist här i Sverige och fick sitt stora genombrott med låten ”Guldet blev till sand”. Låten framfördes i samband med musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Peter Jöbacks version av låten blev så pass populär att den hamnade på Svensktoppen i hela 110 veckor. År 2000 blev Peter Jöback utsedd till ”Årets Artist 2000” av NRJ och Tracks och dessutom blev hans låt ”Higher” den mest spelade svenska låten under samma år. Det är inte bara i Sverige som han har haft stora framgångar utan numera är det även succé för Jöback i Japan.

Stora framgångar nationellt som internationellt

Peter Jöback växte upp i Stockholm och har haft stora framgångar i Sverige med sina låtar och framträdanden. Sveriges mest sålda album år 2006 var Jöbacks album ”Flera sidor av samma man”.London, UK - November 23, 2015: Pedestrians, buses and taxis passing the Gielgud Theatre on Shaftesbury Avenue in London's West End, an area well known for theatre productions. Han var även den första svenska artisten som uppträdde på Radio City Music under Tony Awards med Samantha Hill. Jöback och Samantha Hill sjöng klassikern ”Phantom of the Opera” i en duett. Växthus är en bra investering för den som behöver frisk och fräsch luft när man skriver till exempel låtar. Peter har varit aktiv i nästan alla delar av nöjesindustrin då han kan ticka av teater, musikframträdanden och även dubbningar av Disneyfilmer från listan. De flesta Disneyfilmer får svenska röster när de släpps i Sverige för att alla ska förstå. Jöback har varit röst åt både Stuart Little och även dubbat rösten för Stinkie som är en karaktär i filmen Casper. Han har även sjungit en duett tillsammans med Myrra Malmgren av låten ”En helt ny värld” som finns i filmen Aladdin.

Peter Jöback har ofta många projekt i gång samtidigt och är ofta på turné med ett tight arbetsschema och mycket resande. 2012 deltog Jöback i musikalen ”I Love Musicals”. Turnén med musikalen startade i Göteborg och fortsatte sen till ytterligare sex städer. Året efter bestämde man sig för att återuppta samma musikal och då utökades turnén till att omfatta sju städer. 2014 var Peter Jöback med i musikalen ”Livet är en schlager” som är baserad på filmen med samma namn. Senare samma år var Jöback även i London och genomförde tre konserter under namnet ”An evening with Peter Jöback”. Konserterna genomfördes på klassiska St James Theathre Studio i centrala London. Han har som sagt testat på det mesta inom musikbranschen men Jöback föredrar att uppträda med orkester. Han har uppträtt live i stora städer som London och New York där han har ackompanjerats av stora orkestrar. Orkestrarna har haft olika framträdande roller under hans uppträdanden.