Grisslingebistro.se

Siggesta gård- ett smultronställe på Värmdö

Siggesta gård- ett smultronställe på Värmdö

Siggesta gård- ett smultronställe på Värmdö

Ett besök på Värmdö innebär en utflykt till lugnet och landet. Ett ställe som har allt det bästa av lantlivet och naturutflykter samlat är Siggesta Gård på Värmdö. Detta är ett riktigt smultronställe för både barn och vuxna.

Djur och natur

På Siggesta Gård finns många djur att hälsa på, bl.a. ovanliga alpackor. Man kan också se mer vanliga bondgårdsdjur som getter, höns och hästar. Sommartid finns även kor, får och lamm på gården. Man kan också prova ponnyridningen som arrangeras av Stall Siggesta.

Sport och äventyr

Den som gillar att röra på sig tillsammans med familj eller vänner hittar mycket att göra. Siggesta gård erbjuder minigolf på en fantasifull bana i anslutning till gården. En speciell, inte jättevanlig sport man hittar på Siggesta är fotbollsgolf. Det fungerar som riktig golf med utslagsplats, även kallad tee, en fairwaybana som sedan leder fram till en putting green. Skillnaden mot konventionell golf är att man istället för golfbollar spelar med fotbollar som man sparkar ut istället för att använda klubba. Hålet är också självklart större, men annars fungerar det som golf. Banorna har hinder och bunkrar som gör det hela mer spännande. Det finns två olika 9-hålsbana för fotbollsgolf omgivna av vacker natur.

Vill man hellre kasta frisbee finns även en frisbeegolfbana.

För att träna motorik och balans och utforska skogen rekommenderas Siggestas äventyrsbana. Den består av ett antal stationer i skogen där man ska klättra, balansera, hoppa över och leka sig fram till en rolig linbana genom skogen som sista station. För att klara denna bör man vara minst 9-10 år gammal men även mindre barn kan hänga med och gå runt. Stenar, kojor och annat spännande finns att upptäcka bredvid banan.

Äta, fika och sova över

För att komma bort en stund, t.ex. om man håller på att flytta, rekommenderas en minisemester på Siggesta gård medan man låter ett företag som erbjuder flyttstädning i orter från Piteå till Sandviken och ända ned till Ystad sköta bostadsröjningen. Nyrenoverade familjerum såväl som, enkel- eller dubbelrum samt sviter i lantlig stil finns att välja på.

Äter gör man med fördel på restaurangen som serverar lantlig mat i form av brunch, lunch och middag. Det finns också ett orangeri i anslutning till sportaktiviteterna där man kan äta enklare fila och varmkorv. Sist men inte minst finns en godis- och glassaffär i gammaldags stil med specialglasskombinationer att njuta av efter en skön utdrag tillsammans!